Tervezőnaptárak 2022.

2021.12.05

Jó, ha van egy rendszer, amiben eligazodunk, útmutatást nyújt nekünk a mindennapokra. Ebben a szellemben készítem a naptárakat, abban bízva, hogy másoknak is segít az előttük álló év tervezésében.

Ebben az évben a belső helyett a külső inspirált. Nagyon fontosnak tartom az önismeretet, hiszen mindenki másban jó, más a külseje, máshogy viselkedik. Ha ezeket ismerjük, akkor sok mindent meg tudunk érteni önmagunkkal kapcsolatosan.


Ehhez Mengyán Eszter, újságíró, blogger, szín- és stílustanácsadó segítségét kértem, akinél én magam is jártam. Az itt nyert inspirációk alapján terveztem meg az idei borítókat.
Idén tavasz, nyár, ősz és tél témájú naptárakból választhattok, melyek elnevezése és színvilága megegyezik az Eszternél megismert főbb színtípusokkal.

"Hiszek abban, hogy a színek lendületet adnak, biztonságot nyújtanak, mosolyt csalnak az arcunkra. Színtanácsadóként meg tudom mutatni, a fizikai adottságainkhoz melyik piros, melyik sárga, kék vagy zöld árnyalat illik leginkább. A legideálisabb árnyalatok ismerete pedig segít a színes, de környezettudatos ruhatár összeállításában." Mengyán Eszter

Ahogy írtam, én is részt vettem a tanácsadáson. A tél típusba tartozom, azon belül az élénk tél típusába. Azt már korábban is észre vettem, hogy az élénk színek közel állnak hozzám, a mintáimat és saját grafikáimat is telített színekkel tervezem. 

Belívek

A naptárak belső struktúráján változtattam az előző évekhez képest. A kitöltött kérdőívek alapján dolgoztam, nagyon nagy segítség volt számomra, így ezúton is köszönöm a válaszadóknak. Törekedtem arra, hogy a lehető legtöbb javaslatot és ötletet megvalósítsak benne. Az egyik ilyen a névnapok. Így több barátot, ismerőst tudtok köszönteni névnapjuk alkalmából. :) Ehhez kapcsolódóan készült egy Legfontosabb dátumok jegyzet, ahová születésnapot és névnapot is be tudtok írni egy-egy fontosabb személynek.

A hónapok elválasztását szerettétek, főleg a lista írási lehetőségeket, ennek nagyon örülök. Most is rengeteg gondolat, feladat fér majd el a naptárban. :) 
Külön készült egy oldal az ünnepnapok, pihenőnapok listájával, így könnyítve a 2022-es év jeles eseményeinek összegzését. A holnaptár sem maradhatott ki, stílusában egy kicsit változott. A végére pedig közel 20 oldalas jegyzet oldalakat tettem, amit szintén nagyon hasznosnak találtatok.


Néhány kép a belívekről: